CHOKLADBISKVIER MED ITALIENSK MARÄNGSMÖRKRÄM PÅ MÖRDEGSBOTTEN
Italiensk marängsmörkräm… Bara namnet, herregud vad gott! Här har jag bragokex i botten och en 70% mörk choklad på toppen. Perfekta att frysa in, och ha redo när en kund eller en vän kommer förbi. Njut!
Bragokex 3 äggvitor 250 g strösocker 350 g rumsvarmt normalsaltat smör Några matskedar kakao efter smak 400 g mörk choklad (70 %)
ITALIENSK MARÄNGSMÖRKRÄM
Koka upp äggvitorna och strösockret i en rostfribunke över ett vattenbad. Rör runt hela tiden med en visp. Värm tills den blivit 65 grader, eller tills sockerkristallerna smält helt. Ta av bunken från vattenbadet.
Vispa tills den blivit svalnat helt och blivit en fluffig maräng.
Tillsätt lite smör i taget under konstant vispning på låg hastighet. Vispa tills allt smör är tillsatt, och du fått en fin och fluffig konsistens. Tips! Om smörkrämen skär sig; ta 1 msk smörkräm, värm den så den blir ljummen och tillsätt sedan i smörkrämen igen under vispning.
Tillsätt lite kakao i taget, rör om och smaka av.
Spritsa den italienska smörkrämen på bragokexen. Ställ in i frysen så att de får stelna helt.
CHOKLADTOPPING
Smält choklad över ett vattenbad.
Doppa den frysta marängsmärkrämen i chokladen. Låt dem stelna i kylskåpet.