Originalet till receptet för denna ljuvliga choklad- och espressotårta kommer från Linda Lomelino, som skapar ljuvliga bakverk och är en av mina förebilder när det kommer till fotografering. Jag kan inte låta bli att ändra i originalrecepten så att de passar mig och mina smaklökar bättre. Här har jag gjort en liten justering av choklad- och espressofrostingen.
CHOKLADBOTTNAR
75 g smör
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
3,75 dl strösocker
2 medelstora ägg
1,25 dl mjölk
1,5 dl starkt hett kaffe eller kokande vatten
INGREDIENSER FROSTING
200 g mörk choklad (70 %)
300 g rumsvarmt normalsaltat smör
3,5 dl florsocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver eller frön från en vaniljstång
2 msk espresso
2 msk 40% vispgrädde
SÄTTA IHOP TÅRTAN