GOTLANDSLÄNGAN - ETT HÅLLBART HEM OCH KONTOR MED HISTORIA

Följ med på vår resa med att förvandla ett gammalt tegelhus från 1947 till ett funktionellt och hållbart hem och kontor. När vi fick nycklarna till huset sensommaren 2012, kändes det som att vi hittat vår plats. Huset, med sin känsla av ett gotländskt stenhus och den fantastiska utsikten över blommande träd och rapsfält, fångade vårt hjärta direkt. Det kändes som om det var meningen att vi skulle bo här.

Huset var i stort behov av renovering och hade inte fått den kärlek det behövde. Sedan dess har vi långsamt och noggrant förvandlat huset och trädgården för att möta både våra behov och önskemål. En stor milstolpe i projektet var utbyggnaden 2018, där vi förvandlade det ursprungliga fyrkantiga huset till en stil som påminner om en traditionell skånelänga – en förändring som harmoniserar både med omgivningen och husets historia.

Hållbarhet i fokus
Socialt har vi skapat ett hem som fungerar för hela familjen, där alla ytor är anpassade för både samvaro och avkoppling. Utbyggnaden har gett plats åt tre sovrum och ett stort, ljust badrum på övervåningen, som snabbt blev en favoritplats för hela familjen. Badrummet har utformats med tidlös design, och det blev så uppskattat att Qvesarum valde att fotografera sin badrumskampanj här. Det känns extra roligt att ha skapat ett utrymme som är både funktionellt och estetiskt hållbart över tid.

Ekonomiskt har vi varit noggranna med att göra långsiktiga investeringar. Alla fönster och dörrar är utbytta för att förbättra husets energieffektivitet, och taket har fått fyra rejäla takkupor för att skapa mer utrymme utan att förlora husets charm. Genom att välja kvalitativa material som håller länge, samt att bevara och återanvända det som går, har vi optimerat både funktion och estetik på ett kostnadseffektivt sätt.

Miljömässigt har återbruk varit en central del av renoveringen. Istället för att riva och ersätta allt, har vi bevarat de delar av huset som hade bra kvalitet och integrerat dem i den nya designen. Trädgården har fått nytt liv, där vi har låtit de gamla träden och den vackra utsikten få mer utrymme och naturligt bli en del av vårt dagliga liv. Att bevara och förnya huset på ett varsamt sätt har varit vår strategi för att minska avtrycket på miljön och skapa en bostad som är hållbar för framtiden.

Gotlandslängan är ett ständigt pågående projekt, och vi ser fram emot att fortsätta utveckla både huset och trädgården med samma passion för hållbarhet och design.

FRAMSIDAN AV GOTLANDSLÄNGAN 2023
BAKSIDAN AV GOTLANDSLÄNGAN 2019
SOLNEDGÅNG ÖVER UTEKÖKET MED GRILL OCH ÖPPEN ELD
KVÄLLSSOL PÅ FASADBELYSNINGEN
PÅSKMIDDAG I VÅR HALVFÄRDIGA TRÄDGÅRD 2023
VERANDAN MINIMALISTISKT STYLAD INFÖR FOTOGRAFERING 2019
VERANDAN SKA FÅ NY FÄRG UNDER 2025
BADRUMMET PÅ ÖVERVÅNINGEN FRÅN QVESARUMS FOTOGRAFERING 2019
BADRUMMET MED I SKÖNA HEM - SKAPA STILEN 2022
UTANFÖR BADRUMMET BYGGS PLATSBYGGDA GARDEROBER
SYDEUROPEISKA VINTAGEMÖBLER MED TRÄ OCH STEN
DESIGNADE EN NY TRAPPA TILL GOTLANDSLÄNGAN
ETT GAMMALT VITRINSKÅP MED HISTORIA HAR FÅTT NYTT LIV
VI ÄLSKAR ATT LAGA MAT OCH BAKA I GOTLANDSLÄNGAN
NATURMATERIAL - GOTLÄNDSK KALKSTEN
DANSKA VINTAGE SKINNSTOLAR OCH GOTLÄNDSKA LAMMSKINN